We find the solution!
Sistemul de directie - este reprezentat de un set de subansamble care dirijeaza cele doua roti frontale. Pentru o calatorie fara griji, verificati periodic starea sistemului de directie al autoturismului. Indiferent ca plecati in concediu sau faceti doar deplasari scurte, asigurati-va ca sunteti in deplina siguranta la volan. Caseta de directie este componenta principala a sistemului de directie ce transforma miscarea de rotatie a axului volanului in miscare de translatie stanga - dreapta. Miscarea este transmisa mecanic prin intermediul unui ax cremalier dintat. Autovehiculele pot fi dotate cu mai multe tipuri de sisteme de directie, dintre care putem aminti:
- sisteme cu caseta de directie mecanica;
- sisteme cu caseta de directie hidrauluica;
- sisteme cu caseta de directie electrohidraulica;
- sisteme cu caseta de directie asistata electronic.
Efectele unei directii defectuase - daca aveti o defectiune la sistemul de directie al autovehiculului puteti avea una sau mai multe din probelemele de mai jos.
- manevrarea volanului se face cu un efort mare;
- rotile de directie oscileaza sau directia trage intr-o parte;
- directia transmite volanului socurile de la roti;
- zgomote anormale ale directiei;
Simptomele unei defectiuni la nivelul casetei de directie sunt:
- volanul se roteste in trepte. Efectul este cauzat de obturarea circuitului. Pot fi infundate conductele, furtunele, distribuitorul, vasul de incarcare, etc.
- pierderi de ulei. Pot aparea in situatia in care exista suprapresiune in circuit sau cand uleiul nu este schimbat la fiecare 30 000 km. Din aceasta cauza se depun sedimente si nu mai beneficiaza de o ungere corespunzatoare. In momentul can ungerea se diminueaza apar uzuri.
- se aud batai in momentul deplasarii autovehiculului. Sunt cauzate de uzurile ce apar in elementele casetei de directie. Cele mai des intalnite defecte sunt uzarea danturii celor doua axe si uzarea bucselor pe care se sprijina axul cremalier.
Problemele la caseta de directie se datoreaza intretinerii precare, exploatarii gresite: rularea pe drumuri cu denivelari, drumuri cu piatra cubica, socurile survenite din impactul cu obiecte dure, guri de canal, borduri inalte, dar si utilizarea exagerata a volanului in timp ce rotile nu ruleaza.
Intretinerea sistemului de directie - consta in lipsa lichidului higraulic ce duce la fortarea intregului sistem. Acesta poate cauza probleme grave pompei de directie, valvelor si paletelor acesteia rotilor dintate ale angrenajelor, dar si a etanseitatii coloanelor si canerelor de lichid. Verificarea periodica a burdufurilor si colierelor de etansare este inca un aspect important in vederea intretinerii sistemului de directie. Acestea joaca un rol foarte important in etanseitatea pinioanelor si a rotilor dintate. Praful, mizeria, pietricelele si apa ajunse in sistem duc inevitabil la defectarea partiala sau chiar completa a casetei de directie.
Melania Service
Loc. Pitesti, Jud. Arges, str: George Cosbuc, nr.25
Tel./Fax: 0248 289 114
Email - service@melania.ro
<
>
Copyright © Service Auto Pitesti
Powered by Optimus Plus