We find the solution!

 

     Electrica Auto - Viata masinii tale!

 

      Un rol important in functionarea optima a unei masini il are sistemul electic. Acest sistem este foarte complex, format in general din baterie, cablaje electrice de diferite dimensiuni, conectori sau mufe, elemente de comanda sau actuatori, aparatura de bord, alte componente electrice si electronice.

 

      Bateria - are rolul de a inmagazina energie electrica la un nivel de tensiune optim de functionare al sistemului electric, care, in functie de constructie, poate fi de 6V, 12 V, 24 V. Aceasta poate sa difere ca dimensiune de la un autovehicul la altul si din punct de vedere al curentilor de descarcare. Culoarea neagra indica o descarcare acuta sub nivelul functional, fiind necesara o incarcare urgenta a bateriei. Culoarea galbena indica un nivel scazut al electrolitului, fiind necesara completarea cu apa distilata. Culoarea verde indica o stare buna de functionare, cu un nivel de tensiune optim pentru functionarea sistemului electric.

 

      Alternatorul - este un generator trifazat de tensiune continua si are rolul de a mentine tensiuni si curenti de incarcare ai bateriei in functie de starea de consum a sistemului electric al autovehiculului. Este o piesa importanta a sistemului electric, fiind antrenat de motor cu ajutorul curelei de transmisie. Revizia alternatorului este importanta si este necesara pentru a se evita defectarea acestuia in timpul functionarii. In cadrul reviziei alternatorului, repararea se face doar de catre personal instruit, calificat si autorizat.

 

      Cabluri si conectori - au rolul de a face conexiunea intre piesele electrice, fara a deforma caracteristicile semnalelor, tensiunilor sau curentilor intre acestea. Este necesar a se verifica perfecta continuitate a acestora si traseul pe care sunt montati, pentru a se evita deteriorarea izolatiei si integritatea lor.

 

      Verificarea conectorilor - prin deconectare poate duce la descoperirea unor oxidari in interiorul acestora si evitarea functionarii defectuase. Majoritatea defectiunilor de functionare ale unei masini se datoreaza acestor elemente.

 

      Echipamentele electronice si actuatorii - au rolul de a mentine functionarea autovehiculului in parametrii normali. Acestea sunt elemente sensibile la factorii externi, vibratii, socuri mecanice si electrice, solventi de toate tipurile, inclusiv apa, temperaturi ridicate, etc. De aceea este recomandata verificarea starii de fixare a acestora, cat si starea de protectie impotriva acestor factori daunatori.

 

      Important - toate elementele sistemuli electric, au importanta lor, iar noi trebuie sa acordam atentie sporita reviziilor, implicit, efectuarii tuturor lucrarilor din cadrul fiecareia.

 

      Clientii permanenti ai service-ului nostru, beneficiaza de prioritate!

 

      Starea in care se afla instalatia de aprindere este foarte importanta in performantele unui motor. Defectiunile sistemului de aprindere sunt printre cele mai dese defectiuni ale unei masini.

 

        Service-ul sistemului de aprindere:

 

    - verificarea sistemului de aprindere;

    - inlocuirea bujiilor, releelor si bobinelor.

 

      Simptome:

    - motorul nu porneste sau se opreste imediat;

    - motorul functioneaza cu intreruperi la unul sau la toti cilindrii;

    - motorul functioneaza cu intreruperi la relanti sau turatie ridicata;

    - motorul nu dezvolta putere;

    - motorul se supraincalzeste;

    - motorul functioneaza cu rateuri la evacuare;

    - motorul detoneaza.

 

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Melania Service

 

Loc. Pitesti, Jud. Arges, str: George Cosbuc, nr.25

Tel./Fax: 0248 289 114

Email - service@melania.ro

Copyright © Service Auto Pitesti

Powered by Optimus Plus