We find the solution!
Cum poti prelungi durata de viata a masinii tale
Verifica lichidele masinii
Periodic, ar trebui sa verifici nivelul de antigel, de ulei, lichidul de transmisie, lichidul de servodirectie si lichidul de frana. Si cel mai bun moment ca sa faci acest lucru este atunci cand umpli rezervorul masinii cu benzina. Chiar daca masina ta nu are scurgeri de lichid in acel moment, este indicat sa previi problemele care apar ulterior. Verifica culoarea, textura, nivelul si filtrele. In felul acesta, eviti usuza precoce a componentelor masinii tale.
Foloseste produse de calitate
Este foarte important sa ii daruiesti masinii tale cele mai bune produse, atat piese auto, cat si lubrifianti. Evita pe cat posibil piesele auto la mana a doua. Incearca sa alimentezi masina cu ulei de motor si combustibil de calitate. Alegand produse de calitate mai putin buna, reduci puterea motorului.
Verifica placutele de frana
Verificarea placutelor de frana este poate cea mai buna preventie pentru siguranta ta. Incepe prin a face o revizie a discurilor si etrierelor. Cele doua sunt parti importante pentru sistemul de franare si, de altfel, sunt si mai scumpe, deci, cu atat mai mult, trebuie sa acorzi o atentie deosebita.
Verifica starea pneurilor
Este foarte important sa verifici starea pneurilor. Trebuie sa verifici presiunea rotilor. Rotile trebuie sa fie bine umflate si nu prezinte nici o umflatura. Cauciucurile trebuie sa nu prezinte urme de uzura. De asemenea, trebuie sa verifici geometria si echilibrul rotilor. Nu este recomandat sa conduci daca masina prezinta oscilatii, arcuri slabite sau vibratii in mecanismul de directie.
Ofera-i masinii tale o revizie completa
Este foarte important sa faci o revizie completa a masinii, periodic. O analiza amanuntita la ulei, filtru, nivelul de lichid de frana, starea bateriei, a motorului sau alte probleme ce pot fi rezolvate la un service specializat, chiar conteaza pentru viata masinii tale. Daca efectuezi astfel de revizii, cresti durata de viata a masinii si previi aparitia altor probleme. De asemenea, este foarte important sa gasesti un mecanic foarte bun, care sa cunoasca modelul sau marca masinii tale. La Auto Erebus, mecanicii se vor ocupa de masina ta si ii vor face o inspectie ca la carte.
Tu, ca sofer responsabil pentru viata ta si a masinii tale, trebuie sa te asiguri ca nu raman probleme nerezolvate. Fiecare defectiune trecuta cu vedere, atrage alte probleme, mult mai costisitoare. Recomandarea noastra este sa fii practic, prevenitiv si sa acorzi importanta acestor sfaturi venite de la mecanici specializati.
Ce presupune stilul agresiv de conducere pe canicula
Canicula reprezinta un pericol la adresa sanatatii noastre.
Pentru conducatorii auto, canicula reprezinta o provocare in adevaratul sens al cuvantului. Diferenta mare de temperatura dintre afara si interior determina fortarea sistemului de climatizare.
Canicula creste riscul ca motorul sa se supraincinga daca este mentinut la o turatie mare pentru mai mult timp si induce o aderenta stranie datorita asfaltului moale.
Capture-11
Canicula reprezinta un pericol la adresa sanatatii noastre. Pentru conducatorii auto, canicula reprezinta o provocare in adevaratul sens al cuvantului. Diferenta mare de temperatura dintre afara si interior determina fortarea sistemului de climatizare.
Canicula creste riscul ca motorul sa se supraincinga daca este mentinut la o turatie mare pentru mai mult timp si induce o aderenta stranie datorita asfaltului moale.
In aceste conditii, stilul agresiv de conducere este foarte daunator, deoarece implica o crestere aproape inCapture-11stantanee a temperaturii in zona motorului, incalzeste anvelopele chiar mai mult decat sunt incalzite prin frecarea cu soseaua, si provoaca incalzire si soferului prin faptul ca este nevoit sa faca miscari bruste si repetate pentru a obtine avantaj fata de ceilalti conducatori auto, pentru a opri pe o distanta cat mai mica posibil si pentru a face manevre largi de ocolire a obstacolelor intampinate - spre exemplu, gropile.
Este nevoie sa se adauge ceara pe capota pentru a proteja vopseaua de radiatiile solare, insa aceasta este o masura care nu are legatura cu conducerea agresiva. Pe canicula este soare intotdeauna, niciun nor nu se vede pe cer, astfel incat, la amiaza, lumina solara intensa produce pe sosea efectul optic numit Fata Morgana.
Stilul agresiv este distructiv
Un stil agresiv de a conduce implica si viteza in linie dreapta si in curbe, si depasiri, poate si anumite sicanari in trafic. Insa efectul Fata Morgana poate el insusi sa “sicaneze” un sofer aflat singur pe soseaua respectiva, si controlul masinii sa poata fi pierdut mult mai usor. Asadar, conducerea agresiva in cele mai calduroase zile de vara nu este deloc indicat. Soarele puternic isi poate gasi un loc de patrundere indiferent daca soferul are ochelari de soare sau daca are paravanul de soare coborat, si poate duce la orbirea pe moment a soferului, care poate pierde controlul volanului.
Daca nu exista o oglinda care sa reflecte lumina soarelui in masina, cu siguranta exista la masinile de pe sensul celalalt de mers sau care sunt stationate. Asadar, involuntarele flash-uri puternice ajung chiar si pe sub ochelarii de soare, moment in care masina trebuie sa se afle la o distanta suficienta fata de ceilalti participanti la trafic, si sa nu se afle intr-un proces violent de accelerare sau franare.
Iata cate lucruri nedorite intampinate pe canicula, si altele intampinate cand se conduce in mod agresiv. Asociate, acestea cresc riscul de uzare rapida a motorului si rotilor, precum si riscul de eveniment rutier.
Cum sa iti imbunatatesti vizibil aspectul masinii tale cu un serviciu de cosmetizare auto
Un proprietar de masina care se respecta trebuie sa aiba in vedere un aspect esential, de ordin estetic, si anume ingrijirea in detaliu.
O masina ingrijita si lustruita va intoarce capetele, tot timpul. Ba mai mult, tinand cont de cateva aspecte importante, vei reusi sa intineresti masina, chiar cu cativa ani. De aceea, ca sa obtii rezultate vizibile, nu este suficienta doar vizitarea unei spalatorii auto.
Cele mai noi servicii pe piata, in materie de ingrijire si intretinere auto, sunt cosmetizarea si detailingul auto. Cosmetizarea auto presupune infrumusetarea aspectului interior si exterior al masinii, un fel de SPA auto profesional, prin polish auto si detailing. Astfel de servicii sunt intalnite si in catalogul service-ului Auto Erebus.
Capture-3
Cele mai importante aspecte in cosmetizarea masinii la exterior
Indepartarea zgarieturilor fine.
Este foarte important ca in procesul de cosmetizare a masinii, echipa de mecanici sa priveasca in detaliu tinichigeria masinii. Orice zgarietura sau urma de rugina poate strica aspectul estetic al masinii. Este foarte important ca in procesul de ingrijire si curatarea a masinii sa fie inclusa si aceasta parte. Pentru acest pas, sunt folosite solutii abrazive si vopsele speciale.
Curatarea.
In procesul de spalare si curatare, masina va avea parte de o imbaiere ca la carte. Curatarea se refera la eliminarea tuturor particulelor daunatoare tinichigeriei si parbrizului dar si partii inferioare a masinii: anvelopele si jantele. Sunt folosite solutii de spalare de o calitate superioara si instrumente de ultima generatie, care sa indeparteze eficient murdaria, fara a afecta vopseaua.
Lustruirea sau ceruirea inseamna aplicarea unui strat subtire transparent peste vopseaua masinii.
Rezultatele vor fi stralucitoare si, mai mult decat atat, benefice masinii tale.
Protectia
. Acest pas presupune aplicarea unui strat aderent sub forma lichida sau a unei paste, cu rol de impiedicare a depunerii de murdarie.
Desi aceasta nu intra in serviciul de cosmetizare a masinii, este foarte importanta si reconditionarea vopselei, mai ales daca suprafata externa prezinta urme de uzura vizibile. In timp, aspectul masinii are de suferit din cauza mai multor factori. Fie ca se deterioreaza din cauza conditiilor atmosferice, fie ca vechimea masinii isi lasa amprente, fie ca masina nu a fost tinuta intr-un mediu propice si ferit, este indicat sa reimprospatezi vehiculul cu un nou strat de vopsea. Cu siguranta, masina va arata ca noua.
Cele mai importante aspecte in cosmetica auto de interior
Curatarea tapiteriei in detaliu.
Acest pas presupune aspirarea, samponarea si uscarea tapiteriei din interiorul masinii,
astfel incat bacteriile si murdaria sa fie indepartate in profunzime. Sunt folosite tehnologii cu aburi si perii moderne, care sa nu afecteze materialul din interiorul masinii.
Curatarea elementelor din interior.
Pe langa tapiterie, este foarte important sa se acorde importanta si elementelor din interior, precum brodul, maneta de viteza, volanul etc. Sunt zone favorabile bacteriilor de aceea trebuie sa se acorde o atentie deosebita si sa se foloseasca substante dezinfectante.
Fii atent la detalii si nu lasa ca masina ta sa isi arate anii. O reimprospatare inseamna o prelungire a vietii masinii tale. Cauta cea mai buna oferta de cosmetica auto si cu siguranta rezultatele vor fi vizibile.
Tot ce trebuie sa stii despre schimbul uleiului de motor
Dupa combustibil, uleiul de motor este componenta cea mai utilizata de catre masina.
De altfel, este solicitata de fiecare data cand masina este pusa in pornire. Daca este atat de des utilizata, stii cand acesta trebuie schimbat si, mai mult decat atat, stii de ce anume trebuie schimbat?
Este lesne de inteles ca, uleiul de motor este partea lubrifianta, special conceputa pentru a unge piesele auto din metal aflate in miscare. Mai mult decat atat, uleiul de motor contribuie la curatarea motorului si intregului sistem de angrenaj, combate rugina si ajuta la racirea motorului ( aprox. 25% din caldura motorului este eliminata de catre uleiul de motor din interior).
Capture-8
4 semne care iti comunica schimbarea uleiului de motor
Uleiul are culoarea neagra si este nisipos
Culoarea originala a uleiului este de un maro asemenea mierii, iar dupa cateva utilizari acesta isi schimba culoarea in negru. Cu toate acestea, este foarte dificil sa stabilesti cand trebuie schimbat uleiul de motor, doar dupa acest criteriu. Cel mai elocvent indiciu este, de fapt, textura uleiului. Daca acesta incepe sa prezinte particule vizibile in lichid, este obligatoriu inlocuirea.
Motorul este mai zgomotos decat de obicei
Uleiul are rolul de a lubrifia motorul. Fara lubrifiere, piesele vor incepe sa se frece intre ele, usor, usor se vor uza si vor duce la o performanta scazuta. In momentul cand sesizezi aceste zgomote, este recomandat sa verifici starea uleiului de motor. Daca zgomotele persista, este indicat sa treci printr-o revizie auto, la un service specializat.
Nivelul uleiului de motor
Pe langa faptul ca trebuie sa te asiguri de nivelul corect al uleiului de motor, cel mai important lucru este sa stii ca motorul unui autoturism consuma treptat din ulei. Pe masura ce nivelul scade, acesta trebuie completat. Daca uleiul scade considerabil, inseamna ca acesta nu mai prezinta aceleasi proprietati, fiind consumat mult mai rapid de motor. In cazul acesta, se recomanda schimbarea uleiului.
Semnalizatorul din tabloul de bord
In prezent, foarte multe masini au propriul indicator de nivel, dar pentru cele care sunt mai vechi este recomandat sa se verifice nivelul de ulei cu joja. Martorul rosu al presiunii de ulei trebuie sa se stinga odata cu pornirea motorului si nu mai tarziu. Daca aceasta ramane aprins dupa pornirea motorului, exista o avarie majora si trebuie chemata o echipa de interventie.
Cand si de ce trebuie schimbat uleiul de motor?
Se inampla ca o masina sa performeze mai mult timp cu un ulei de motor, dar se intampla, din mai multe motive, ca acesta sa se uzeze rapid. Fie din cauza calitatii scazute a uleiului de motor, fie din cauza supra-solicitarii motorului.
Cu toate acestea, regula de baza a unui sofer responsabil si preocupat de starea masinii, este ca uleiul sa fie schimbat periodic, dar pentru evitarea neplacerilor cauzate de uzura, este indicat sa fie schimbat precoce.
Ca o medie a schimbului de ulei, putem vorbi despre o inlocuire a uleiului dupa un rulaj de 10.000 - 15.000 km, in functie de producator sau cel putin o data pe an.
Ce se intampla daca nu schimbi uleiul de motor?
Daca uleiul de motor nu este schimbat, este foarte probabil ca motorul sa se uzeze foarte repede sau chiar sa se gripeze. Filtrul se va infunda si va fi absorbit in componentele sistemului de ungere.
Pentru o functionare optima a motorului masinii tale si pentru a evita eventualele defectiuni, este recomandat sa realizezi schimbul de ulei in momentul cand acesta isi pierde din proprietati. De asemenea, este foarte important sa schimbi odata cu uleiul si filtrul. Orice amanare poate duce la probleme majore, care te vor pune la cheltuieli mari. Nu este indicat sa te ocupi personal de schimbatul uleiului, ci este recomandat sa vizitezi un service auto.
Auto Erebus este la dispozitia oricarui sofer pentru toate problemele tehnice intalnite la masina, inclusiv cu verificarea uleiului de motor si schimbarea acestuia.
Top 5 indicii care iti dau de inteles ca sistemul de franare are probleme
Sistemul de franare reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale masinii tale.
Motorul iti da puterea de a ajunge in locul dorit, sistemul de directie iti dirijeaza masina unde vrei si cum vrei, accesoriile, cum ar fi aerul conditionat sau boxele, iti fac calatoria mai placuta - dar niciuna dintre acestea nu conteaza daca nu poti opri masina.
Asigura-te ca iti cunosti bine sistemul de franare si ca stii care sunt principalele semne anuntate de masina ta, atunci cand apare o defectiune la acesta.
mecanicul scoate tachetul de frana
Principalele semnalmente care te anunta ca sistemul de franare prezinta defectiuni
Indicatoarele de avertizare din bord stnt aprinse
Cele mai concludente semn sunt indicatoarele luminoase din bord. Atunci cand unul dintre indicatorii sistemului de franare de pe tabloul de bord (rosu sau galben) este aprins, inseamna ca masina ta are nevoie de o inspectia amanuntita. Asigura-te ca stii ce inseamna fiecare simbol luminos din bord.
Indicatorul rosu din bord se aprinde atunci cand exista o defectiune majora la sistemul de franare, cand nivelul lichidului de frana este scazut sau daca maneta de erana de mana este trasa.
Daca in bord se aprinde acest semnalizator, inseamna ca placutele de franare sunt uzate si trebuie inlocuite. De asemnea, este bine sa fii atent ca acest semn se aprinde si in momentul cand senzorul nu este conectat cum trebuie sau daca placutele de franare nu sunt de calitate.
Zgomote produse in timpul franarii
Un indicator de care trebuie sa tii cont si care este usor sesizabil este zgomotul pe care il auzi in momentul cand franezi. Daca auzi un scartait sau huruit in timpul franarii, inseamna ca masina ta te anunta ca placutele de franare sunt uzate sau ca pistonul de etrier este blocat si placuta atinge cu partea metalica discul. Unele masini sunt dotate cu senzor ACUSTIC de uzura al placutelor de frana. Acest senzor este o tabla din otel care atinge discul atunci cand placuta este uzata la maxim.
Masina trepideaza sau vibreaza in momentul cand franezi
Daca in momentul cand franezi apar trepidatii in volan sau la pedala de franare, inseamna ca discurile tale dau semne de deformare. In acest caz este nevoie de schimbarea discurilor si chiar a placutelor de franare.
Scurgeri de lichid
Daca pedala de franare nu mai are aceeasi performanta, asta insemnand ca in momentul cand apesi pe pedala o simti slaba sau moale, cel mai probabil lichidul de franare se scurge din sistem. In momentul cand sesizezi acest lucru, ia in considerare un drum urgent pana la un service specializat. Este foarte probabil sa fii nevoit sa schimbi intregul sistem de franare.
Masina isi schimba directia intr-o parte
Cand masina trage intr-o parte si nu mai tine cursul drept, inseamna ca uleiul sau vaselina a ajuns la placutele de franare. In acest caz, roata nu mai are capacitatea de a frana sau etrierul ramane blocat.Capture
In cazul in care te confrunti cu unul sau mai multe dintre aceste probleme, este obligatoriu sa iti prezinti masina la un mecanic. Cu toate acestea, cel mai bun remediu este preventia. Nu lasa ca aceste semne sa apara. Cel mai bine este sa previi defectiunile sau problemele printr-o revizie periodica la un service specializat. Mecanicii sunt obligati sa verifice capacitatea de franare a autovehicului si sa constate unde este problema. La Auto Erebus gasesti o echipa de mecanici specializati in probleme tehnice auto.
Fii un sofer responsabil si ofera-ti o calatorie placuta, fara probleme.
5 trucuri pentru a-ti proteja masina vara
Vara, masina ta este singura care nu ia vacanta.
Caldura excesiva, praful si drumurile inevitabil mai lungi pot dauna grav vehiculului tau.
O metoda sigura de a-ti tine masina in cea mai buna stare este sa o duci periodic la service, dar daca nu ai timpul si resursele necesare, uite 5 metode prin care sa-ti menajezi masina pe perioada verii.
autoerebus masina vara
Sfatul Specialistului AutoErebus
1. Rotile.
Pe timpul verii, riscul de spargere al cauciucurilor este mai mare din cauza temperaturii ridicate a soselelor si a incarcaturii, adesea mai mare, a masinii. Cauciucurile insuficient umflate sunt supuse unui risc mai mare, dar nici supraumflarea lor nu este o solutie; cauciucurile supraumflate fiind predispuse riscului de derapare in cazul ploilor de vara. Recomandat este sa verifici presiunea din roti in fiecare luna si sa te asiguri ca ai o rezerva, mai ales cand planuiesti drumuri lungi.
2.Protectie solara.
Desi vara avem obiceiul de a purta mai putine haine, masina ta are nevoie de mai multe. O metoda ar fi sa gasesti un loc de parcare umbrit sau sa parchezi masina in subtern, mai ales in perioada pranzului. O alta solutie este folosirea unei copertine pentru a acoperi masina. Interiorul masinii, de asemenea are nevoie de protectie speciala, cel putin o data pe saptamana este recomandata aplicarea unui lac protector pe bord si scaunele din piele pentru a evita decolorarea lor.
3.Temperatura masinii la interior.
Stim cu totii cat de repede creste temperatura unei masini parcate la soare. Pentru a racori mai repede masina, tot ce trebuie sa faci este sa conduci cu toate geamurile deschise si aerul conditionat pornit. In felul asta, aerul cald va fi dat afara, iar cel rece va putea circula. In cateva minute, aerul din masina va avea o temperatura asemanatoare cu cea exterioara si vei putea inchide geamurile.
4.Volanul.
Pe langa temperatura ridicata, o alta problema este supraincalzirea volanului. Poti scapa de asta rotind volanul la 180 de grade dupa ce ai parcat masina. In felul asta, partea pe care o atingi nu va sta in bataia razelor solare si isi va pastra o temperatura confortabila la atingere.
5.Supraincalzirea motorului.
Temperaturile ridicate si nivelul scazut al lichidului de racire pot duce la supraincalzirea motorului si suprasolicitarea sistemului de climatizare. Semnele supraincalzirii motorului variaza de la cele mai usoare, aprinderea catorva beculete pe bord, la cele mai grave, aparitia aburilor sau a fumului de sub capota. Daca ti se intampla asta, tot ce trebuie sa faci este sa opresti masina intr-un loc sigur, sa opresti motorul si sa astepti cel putin 30 de minute pana poti deschide capota, insa totul poate fi evitat prin verificare lichidului de racire inainte de a pleca la drum.
Specialistii AutoErebus recomanda aceste 5 trucuri, pentru a-ti petrece vara visand la urmatoare ta calatorie, nu facandu-ti griji pentru masina ta.
Melania Service
Loc. Pitesti, Jud. Arges, str: George Cosbuc, nr.25
Tel./Fax: 0248 289 114
Email - service@melania.ro
<
>
Copyright © Service Auto Pitesti
Powered by Optimus Plus