We find the solution!

 

    SISTEME DE FRANARE - Viata are prioritate!

 

     Echipamentul de franare reprezinta totalitatea sistemelor de franare de pe un automobil, care au rolul de a reduce viteza automobilului, partial sau pana la oprire si de a-l mentine in pozitie de stationare, daca acesta a fost deja oprit.

     Sistemul de franare este probabil cea mai importanta componenta a autovehiculelor. Siguranata in trafic depinde de capacitatea unui autovehicul de a se opri la apasarea pedalei de frana in timp util si in conditii de siguranta pentru sofer, pietoni si alti participanti la trafic. Eficienta sistemului de franare, starea anvelopelor si viteza adecvata conditiilor de trafic pot face de multe ori diferenta dintre viata si moarte pe sosele. Din acest motiv, specialistii Melania Service Pitesti, recomanda o revizie pe an sau la maxim 10 000 km.

 

     PLACUTE DE FRANA - Durata de viata a unei placute de frana depinde de mai multi factori, dintre care cei mai importanti sunt: materialul de frictiune din care este confectionata si modul de eliminare a caldurii (racire) in urma frecarii pe disc, dar si de maniera de actionare de catre sofer a franelor, etc.

 

     LICHID DE FRANA - Va recomandam sa verificati periodic atat nivelul de umplere al rezervorului de lichid de frana cat si densitatea lichidului de frana in vederea inlocuirii. Lucrarile la sistemul de franare solicita o curatenie amanuntita si un mod de lucru foarte precis.

 

     UZURA - La masinile de productie mai veche, singurul mod de a afla gradul de uzura a placutelor de frana este demontarea si verificarea lor. Aceasta operatiune se executa doar de catre personalul specializat din service deoarece instalatia de franare este una dintre cele mai importante organe, de care depinde securitatea masinii si viata pasagerilor.

     Placutele de frana se uzeaza de obicei dupa un rulaj de 25 000 - 40 000 km, iar discurile de otel pe care apasa acestea dupa un rulaj dublu, de 50 000-80 000Km. Dar nu trebuie sa asteptam uzura completa a unei placute pentru a o inlocui, fiindca atunci se produce o frecare distructiva, metal pe metal, care va deforma discul.

 

     Simptome ale defectiunii sistemului de franare:

   - martorul sistemului de franare din bord este aprins;

   - frana nu are eficienta sau pedala franei este slaba;

   - in timpul franarii masina trage intr-o parte;

   - in timpul franarii se blocheaza una sau mai multe roti;

   - franarea are loc cu trepitatii sau zgomotoasa;

 

     Service-ul sistemului de franare al unui autovehicul presupune:

   - inlocuirea placutelor si discurilor de frana;

   - inlocuirea sabotilor si tamburilor de frana;

   - schimbarea lichidului de frana;

 

     Sistemul de franare trebuie sa functioneze in mod sigur si eficient, indiferent de starea de incarcare si viteza si sa actioneze pe toate rotile.

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Melania Service

 

Loc. Pitesti, Jud. Arges, str: George Cosbuc, nr.25

Tel./Fax: 0248 289 114

Email - service@melania.ro

Copyright © Service Auto Pitesti

Powered by Optimus Plus