We find the solution!

 

         TRANSMISIA AUTO - Sincronizare perfecta!

 

        Sistemul de transmisie este ansamblul organelor automobilului care are rolul de a prelua de la motor, trece, modifica și distribuie momentul motor la roțile motoare ale automobilului. Este alcătuit din subansamble și organe cu roluri specifice: ambreiaj, cutie de viteze, transmisie cardanică, transmisie principală, diferențial, reductor-distribuitor, arbori planetari și transmisie finală.

 

        Ambreiaj - cuplează progresiv și decuplează motorul de restul transmisiei, atât la pornire cât și în timpul mersului, la schimbarea treptelor cutiei de viteze.

 

        Cutie de viteze - modifică forța de tracțiune sau viteza, în funcție de valoarea rezistenței la înaintare și face posibil mersul înapoi fără inversarea sensului de rotație a motorului și de asemenea permite staționarea îndelungată a automobilului concomitent cu funcționarea motorului.

 

        Reductor distribuitor - există numai la automobilele cu mai multe punți motoare. Are rolul de a transmite momentul motor la punțile motoare.

 

        Transmisie cardanică - trece momentul motor de la cutia de viteze la transmisia principală.Este necesară datorită diferenței dintre axele geometrice ale arborilor, diferență determinată de oscilațiile sistemului de suspensie.

 

        Transmisie principală - transmite momentul motor de la transmisia cardanică, aflată în planul longitudinal al automobilului, la diferențial și arborii planetari situați într-un plan transversal. Transmisia principală totodată mărește momentul motor.

 

        Diferențial - dă posibilitatea roților motoare ale aceleiași punți, în viraje să parcurgă distanțe diferite.

 

        Arbori planetari - transmit momentul motor de la diferențial la roțile motoare.

 

 

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Melania Service

 

Loc. Pitesti, Jud. Arges, str: George Cosbuc, nr.25

Tel./Fax: 0248 289 114

Email - service@melania.ro

Copyright © Service Auto Pitesti

Powered by Optimus Plus